dilluns, 4 de novembre del 2013

Què són les nostres tortugues?

Un cop hem tingut el terrari preparat i hem posat les tortugues a l’aigua les hem estat observant i ens hem preguntat vàries preguntes, una d’aquestes és: quin és el sexe de les nostres tortugues? Amb aquesta pregunta hem obert un diàleg per intentar saber què eren, fins que un de nosaltres a agafat una tortuga i la ha mirat per sota per si veia alguna cosa. Desprès d’aquest gest, tots ens hem posat a riure, però en realitat cap sap com s’observa això. A més, també hem pensat que potser la que era més gran era el mascle i l’altre la femella, etc.


Desprès de les preguntes que hem tingut sobre si es mascle o femella hem decidit buscar informació i portar-la per detectar què és cada tortuga.


Un cop hem tingut la informació recollida, sabem que el sexe de les tortugues s’observa a partir d’uns punts concrets:


  • Mida: Els mascles són més petits que les femelles, sempre que tinguin la mateixa edat.
  • Mida de la cua: Els mascles presenten cues més gran i més gruixudes.
  • Llargada de les ungles: Els mascles tenen les ungles de les potes davanteres molt més llargues.
  • Forma de la closca inferior: Les femelles la tenen plana, en canvi, els mascles la tenen amb forma corva, com amb forma de U,  ja que per aparellar-se el mascle s’ha de posar sobre la femella i així es pot aguantar bé.
Tot i aquests aspectes que hi han per detectar-ho, de moment és molt complicat observar-ho perquè això es detecta quan són més grans, i les nostres encara no tenen l'edat suficient per detectar aquests aspectes amb seguretat.

Així doncs, ens hem posat a observar les tortugues i hem arribat a la hipòtesis que, tot i no poder-ho saber segur, potser una d'elles és el mascle, ja que ara mateix, amb una de les úniques coses que podem observar és la seva vida, i una és més gran que l'altre.

Seguirem observant per tal d'anar veient la seva evolució, i així detectar més aspectes per determinar el ssexe de cada tortuga.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada