dimarts, 29 d’octubre del 2013

Aspectes Bàsics per cuidar una tortuga d'aigua

Alimentació:
Les tortugues d’aigua s’han d’alimentar amb una dieta correcta. Hi ha pinsos, en format de “pellet”, específics per a tortugues. Els millors són els que tenen un alt contingut en proteïna i moderat en greixos. Cal evitar l’alimentació basada en gambes ja que no aporten molts dels components necessaris. Una altra opció seria comprar peix petit o demanar restes de peix a una peixateria, triturar-ho tot i congelar-ho en porcions petites. Quan sigui l’hora de donar-los el menjar es trau del congelador i es tira directament a l’aigua.

Hibernació:Les tortugues han d’hibernar cada hivern. No obstant, per a les més petites, no es recomana una hibernació estricta, perquè tenen poques reserves energètiques.Si estan dins de casa, amb la calefacció, no hibernaran. Per això, cal deixar-les al lloc més fred de la casa o allà on no hi hagi calefacció.

Suplement de Calci: 
Sobretot per a les tortugues joves i en ple creixement és molt necessari donar-los un suplement de calci i altres minerals.

Recomanacions nens petits:Després de tocar-les cal netejar-se les mans amb aigua i sabó, ja que les tortugues tenen flora bacteriana que pot resultar perjudicial per als humans (diarrea, vòmits, etc..).

Altres consideracions:Es recomanable visitar periòdicament un veterinari especialista en animals exòtics per tal de comprovar que l’estat de salut és el correcte.Hem de saber que aquests animalons creixen i que cada cop ocuparan més espai i embrutaran més. Per això, hem de valorar si serem capaços de cuidar-los d’una manera responsable. I el més important de tot: si algun dia no els podem tenir més a casa no hem d’alliberar-los als paratges, basses, canals, etc. Qualsevol espècie invasiva obliga a canvis en l’ecosistema on està; així que en cas de no poder ser ateses, podem deixar-les en centres de recollida de fauna exòtica. Podeu consultar a http://mediambient.gencat.cat

Fonts d'informació: 
http://clinicanimalons.com/consells/consells-per-a-tortugues/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada