dilluns, 21 d’octubre del 2013

Benvinguts/es !

Benvinguts i benvingudes al nostre blog!
Aquest blog està format per uns estudiants del Grau en Educació Primària, facultat Blanquerna i universitat Ramon Llull. El treball que realitzarem en aquest espai es basa en l'observació d'un ésser viu. Es portarà a terme dins l'àrea de Ciències Experimentals.



Aquest grup està format per la Maria Lluís, el Nelson Megia, l'Aurora Miró, l'Anna Pérez i la Nury Yised Sánchez. Durant un semestre ens dedicarem a observar un animal i així formular-nos preguntes per intentar respondre-les de manera científica. Per tant, el primer que hem hagut de fer és escollir un animal, en aquest cas: les tortugues d'aigua.

Per començar, vam sospesar l'idea de tenir peixos, cucs de seda, formigues o tortugues. S'ha de tenir en compte que l'animal que havíem d'escollir era per tenir-lo en una aula amb alumnes i així exercir un treball científic al seu voltant. Per tant, no podia ser qualsevol animal, havia de ser factible i que canviés el mínim possible el seu entorn.


Finalment, vam decidir treballar amb tortugues perquè hi havia molts companys que volien peixos i la idea de cucs de seda no ens va agradar gaire ja que no podríem veure la papallona fins la primavera i aquest treball finalitza abans. Com a mestres, creiem oportú que la tria de l'animal vagi en funció dels interessos dels alumnes ja sigui perquè un nen té tortugues a casa o perquè en una excursió se n'ha parlat, etc. És molt important relacionar l'estudi de l'animal amb experiències viscudes pels propis alumnes.

L'objectiu principal és reflectir les nostres observacions a través de fotografies, vídeos, converses transcrites... l'evolució del treball. Volem compartir amb vosaltres el nostre procés d'aprenentatge i així estimular diferents competències com les d'observar, fer-se preguntes, argumentar, cercar informació, etc.

La intenció del blog és despullar-nos davant del propi coneixement. No busquem informació perquè ja està a tot arreu. Es tracta de la nostra interpretació de les coses. Què en sabem i què no en sabem.

Esperem que aquest treball us agradi i us animi a observar un ésser viu a l'aula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada