dimarts, 22 d’octubre del 2013

Com s'ha de cuidar una tortuga d'aigua?

Segons un article que hem llegit, hem de tenir en compte aquests nou passos abans de començar a cuidar una o vàries tortugues d'aigua: 


  1. Tria una peixera prou àmplia per permetre que la o les tortugues estiguin còmodes prenent en compte que creixeran . Hi ha d'haver una àrea de terra perquè la tortuga surti a descansar o prendre el sol.
  2. L'espai d'aigua ha de tenir una profunditat suficient com perquè l'animal pugui nedar còmodament, activitat que les tortugues d'aigua adoren.
  3. Intenta situar a l'entorn de la tortuga, un espai de la llar en el qual pugui rebre la llum del sol en algun moment del dia ja que la requereixen per tenir els seus ossos i closca saludable . Si no és possible aconseguir-ho aleshores adquireix les llums que imiten aquest tipus de llum en una botiga , aquest requisit és indispensable perquè la teva tortuga creixi saludable.
  4. Així com en el cas dels peixos les tortugues també requereixen que l'aigua tingui una temperatura regulada d'entre 26 i 28 graus però a més has d'assegurar que l'entorn no baixi de 25 graus (es pot aconseguir amb un llum per ambientar). En cas contrari quan surtin a l'àrea de terra hi haurà un canvi massa brusc que amb el temps podria afectar la seva salut.
  5. L'aigua requereix a més d'una cura important : sempre ha d'estar neta per evitar malalties . Una bona forma d'aconseguir-ho és instal·lar un filtre o llavors canviar l'aigua amb una major freqüència la qual dependrà bàsicament de cada tortuga i de la velocitat amb la que embruten el seu espai.
  6. A les botigues d'animals trobaràs aliments especials per a tortugues d'aigua. Tanmateix pots variar la seva dieta i afegir un altre tipus d'aliments, recorda que les tortugues són omnívores és a dir que mengen de tot, però és important no donar-los plats preparats per al consum humà (amb sal, espècies, cuinats, etc).
  7. Són animals particularment golafres per això has d'estar molt atent ja que menjaran el que els hi donis però has de vigilar que aquest aliment sigui l'adequat per a les seves necessitats nutricionals. Quan són petites menjaran tres vegades al dia mentre que les adultes de tres a quatre vegades a la setmana.
  8. La salut de les tortugues d'aigua depèn, en part important, de tres factors : que rebin una adequada llum solar, que s'alimentin bé i que la seva àrea estigui sempre neta. L'aparició de fongs a la closca és comú, per evitar pots abocar 1/4 de taxa de sal comuna per cada 19 litres d'aigua.
  9. Recorda que encara que aquests animals no surtin a passejar o no puguin jugar amb tu igual que un altre tipus de mascotes també requereixen d'atenció i cura per créixer saludables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada