divendres, 25 d’octubre del 2013

Com ha de ser l'hàbitat de les nostres tortugues?

Les tortugues poden estar en interior o exterior. Per a nosaltres, és evident que les volem cuidar en interior per poder-les tenir a l'aula. Per tant, necessitem: 

Allotjament:
Un acuari de mida petita, és a dir, almenys entre 60-80 cm. de llarg i 30-40 d'alt. Aquest tipus d'acuaris ens serviran per a tenir alguna espècie que no creixi molt. A més, necessitarem que dins d'aquest espai hi tinguem una zona terrestre de fàcil accès amb terra i algunes plantes, una zona acuàtica d'almenys 20 cm. de profunditat, una llum UVA/UVB, un filtre i en els primers anys de vida també un calentador i un termòmetre. 

Llum:
Les tortugues d’aigua necessiten llum natural (no a través d’un vidre) per poder aprofitar el Calci de la dieta i fixar-lo als ossos. Cal donar a les nostres tortugues un mínim de 5 hores de llum natural. Tanmateix, existeixen fluorescents especials que fan l’acció del sol i s’utilitzen quan les tortugues estan dins de casa i no tenen contacte amb la llum natural.
Els aquaris o terraris han de tenir la mesura d’aigua adequada (ha de cobrir les tortugues) i una superfície fora de l’aigua per poder pujar i descansar. Cal netejar l’aquari almenys dues vegades per setmana.

Temperatura:
Les tortugues són animals molt resistents i que s'adapten una gran varietat d'ambients i temperatures, tot i que es desenvolupen millor en unes condicions que altres. L'òptim de temperatura de l'aigua per a la majoria de les espècies de tortugues d'aigua més comuns, varia entre els 26 i 28 graus centígrads i la temperatura ambient hauria de ser de 25 o 26 graus centígrads perquè no noti canvis molt bruscs.

Filtració de l'aigua:
Les tortugues mengen molt, així que produeixen molts residus i embruten l'aigua ràpidament. Per mantenir l'aigua neta, podem instal·lar un sistema de filtre com el que s'usa en aquaris i canviar l'aigua freqüentment per treure les restes que no neteja el filtre. Aquesta freqüència depèn de la grandària de la tortuga, no hi ha una regla, com més neta estigui l'aigua, més a gust estaran als animals.


Fonts d'informació: 
http://www.infotortuga.com/antescompra.htm
http://clinicanimalons.com/consells/consells-per-a-tortugues/
http://www.bichomania.es/blog/6-claves-para-cuidar-mejor-tortugas-de-agua/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada